De glemte pionerer…

Da Frelsesarmeen kom til Norge i 1888, var det mange unge mennesker som ble med i arbeidet både som soldater og offiserer. Mange ga hele livet i denne tjenesten, andre ga noen år – få eller mange – i tjenesten. «Sine beste år» er et uttrykk man hører iblant – noen ganger stemmer det sikkert også.

I et krigsrop fra mai 1938, samme år som Frelsesarmeen feiret sitt 50-årsjubileum i Norge, fant jeg denne artikkelen. Hun som er intervjuet var en av disse pionerene. Hun var korpsleder flere steder, før hun utvandret til USA (det gjorde mange på den tiden; også salvasjonister, det var et eget skandinavisk arbeid i USA i mange år), og giftet seg. Om hun sluttet som offiser, fortsatte hun tydeligvis sin tjeneste i Frelsesarmeen.

Les og lær!

 

Krigsropet1938

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *