Norske Frelsesarmé-ledere i andre land

Noen norske frelsesoffiserer har vært landsledere/territorialledere i andre land, eller hatt andre ledende stillinger på internasjonalt nivå og oppnådde obersts rang.
Det kan være flere enn de som nevnes her, så kom gjerne med supplerende opplysninger:

Oberst Alfred Salhus og frue (Rhodesia; Sør-Afrika)
Oberst Peter og fru Julie Staveland (Sør-Amerikas vestterritorium)
Oberstene Audun og Frøydis Seland (Danmark)
Oberstene Brynjar og Birthe Welander (Danmark)
Oberstene Erling og Signe Mæland (Danmark)
Oberstene Bo Hjalmar og Birgitte Brekke (Pakistan) Obersten døde i aktiv tjeneste som offer for et mord. Birgitte ble senere landsleder i Danmark. Hun er i dag kommandør og internasjonal sekretær for Europa.
Oberstene Knud David og Lisbeth Welander (Danmark, der de nå er stasjonert)

I en kategori for seg, har man oberst Daniel Andersen og fru Sølvi (Det internasjonale hovedkvarteret, der han var sekretær for Frelsesarmeens medisinske arbeid på misjonsfeltene). Daniel Andersen er en av de få offiserene som ble forfremmet fra oberstløytnant til oberst etter at han skulle vært pensjonert. Han døde i aktiv tjeneste i 1974, 67 år gammel. Sølvi og Daniel Andersen var begge leger, og er de eneste legemisjonærene Frelsesarmeen i Norge har sendt ut. De var altså gift med hverandre (se mer på http://enstadmediaartiklerhistorie.blogspot.no/2008/09/legeparet-andersen-i-frelsesarmeen.html)

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *