Jubileumsboka er her

Rebecca med bok

Med boka «Suppe, såpe, frelse siden 1888» oppsummeres 125 års historie av Frelsesarmeens virksomhet i Norge. Boka ble lansert torsdag 27. juni som en del av Frelsesarmeens jubileumskongress.

Boka er redigert av Rebecca Solevåg (39), frelsessoldat og forsker ved Misjonshøyskolen i Stavanger. Hovedvekten er lagt på de 25 siste årene, en periode der det i ifølge redaktøren av boka har skjedd enorme forandringer både i samfunnet og i Frelsesarmeen. Man har engasjert seg på en rekke nye felter både innen det sosiale arbeidet og i menighetsarbeidet. Disse to virksomhetene er også mye tettere flettet sammen nå enn for 25 år siden.
Boka innledes med et essay der forfatteren Nils-Petter Enstad gir en kort oppsummering av de første 100 årene. Andre bidragsytere er forfatteren Emil Skartveit, som skriver om utviklingen innen rusomsorgen, og kommandør Gudrun Lydholm. Alle forfatterne i boka har tilknytning til Frelsesarmeen.
Boka, som er gitt ut i samarbeid med Verbum Forlag, var først tenkt som et enkelt festskrift, men er blitt en flott gavebok, samtidig som den dokumenterer at 125-åringen har både evne og vilje til å fornye seg.
Boka koster 299 kroner.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *