En fane

avholdsfane

Bildet av denne fanen ble tatt i lillesalen til Hamar korps rundt 1990.
Jeg vet ikke noe om forhistorien til fanen, eller om det hang mange slike faner rundt om i korpsene.
Budskapet er ikke til å misforstå. Motivet bak en slik fanetekst var ganske sikkert den realitet som frelsesoffiserene møtte mange steder: At alkoholmisbruk var en svøpe som rammet hele familien, ikke minst barna. En ting var den sosiale nøden som alkoholmisbruket skapte i form av fattigdom og underernæring.
Et like stort problem var vold og annen vanskjøtsel både av ektefelle og barn; et problem som ofte forplanter seg videre til neste generasjon. Visjonen var derfor å ta ondet ved roten. Ble barna frelst i ung alder, ville ikke rus være et like stort problem når de ble voksne.
Håpet man i hvert fall…

Tekst og foto: Nils-Petter Enstad – bildet har tidligere vært publisert i bl.a. «Brorskap» og «Vardevakt».

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *