Bonusbok til Frelsesarmeens Historiske Selskap sine medlemmer

litteraturbok

FRA KNUT HAMSUN TIL LEVI HENRIKSEN

Fra Knut Hamsun til Levi Henriksen, fra Sigrid Undset til Gunnar Staalesen: Mange nordiske forfattere har avlagt Frelsesarmeen visitter i sine romaner og noveller. Noen ganger er visitten bare en snartur, andre ganger har man lagt hele handlingen til dette miljøet.

I boka «En liten slumsøster lå og skulle dø» presenterer Nils-Petter Enstad, selv forfatter og frelsessoldat, mange av disse forfatterne og verkene deres i det han har kalt «en studie con amore».
Blant forfatterne som er omtalt i boka finner man navn som Erik Bye, Alfred Hauge, Arthur Omre, Pär Lagerkvist og Oscar Braaten, bare for å nevne noen. Svenske Selma Lagerlöf og islandske Halldór Killian Laxness lot begge en av sine mest kjente romaner foregå i en Frelsesarmé-ramme, nemlig «Kjørekaren» og «Salka Valka». Tittelen om slumsøsteren er for øvrig identisk med åpningslinjen i «Kjørekaren».
Boka er gitt ut av Frelsesarmeen, og er også godkjent som studiebok. Den er også «bonusbok» for medlemmer av Frelsesarmeens Historiske Selskap.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *