Ny norsk bok om Frelsesarmeens grunnlegger

I år er det 100 år siden Frelsesarmeens grunnlegger og første general, William Booth, døde.

I den forbindelse har Frelsesarmeens Historiske Selskap gitt ut boka «Så lenge… – William Booth for 100 år siden – og i dag». Boka, som er en antologi redigert av Nils-Petter Enstad, ble lansert under et miniseminar i Oslo lørdag ettermiddag.
Boka inneholder bidrag fra W. Bramwell Booth, Anne Christiansen, Hallgeir Elstad, Marta Maria Espeseth, Gudrun Lydholm, Jostein Nielsen, Emil Skartveit og Sten Sørensen.
William Booth huskes først og fremst som grunnlegger av Frelsesarmeen, men han huskes også som sosialpolitisk reformator og for sine mange sterke fyndord og utsagn.

Fortsatt aktuell
Bidragsyterne har i denne boka tatt for seg noen av de mest kjente William Booth-utsagnene som «Andre!», «Så lenge kvinner gråter som nå…», «Mine beste menn er kvinner», «Politikk uten Gud», og «Blod og ild» og om de er aktuelle og gyldige i vår tid – 100 år etter hans død. De som har bidratt med kapitler i boka mener det.
Forfatterne representerer mye av bredden i kristen-Norge, fra en universitetsprofessor i kirkehistorie, via Frelsesarmeens egne folk, til en kjent pastor i den karismatiske frikirkebevegelsen og lederen for JesusKvinner.


Bildet viser glimt fra miniseminaret der boka «Så lenge…» ble lansert. På talerstolen: Anne Christiansen. Rundt bordet, fra venstre: Nils-Petter Enstad, Hallgeir Elstad, Gudrun Lydholm og Jostein Nielsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *