Årsmøte i Frelsesarmeens Historiske Selskap

Hele styret ble gjenvalgt da Frelsesarmeens Historiske Selskap gjennomførte sitt årsmøte lørdag 12. november.
Årsmøtet ble holdt i de lokalene på Grønland i Oslo som Selskapet disponerer, og hvor man blant annet har en permanent museumsutstilling.
Årsmøteforedraget var ved Emil Skartveit og omhandlet Frelsesarmeens virksomhet i Lofoten og Vesterålen fra tidlig 1890-tall og framover. Når det gjelder betydningen av dette arbeidet, henviste han til biskop em. Per Oskar Kjølås som i en av sine bøker skriver at mens læstadianismen preget fromheten i det indre av Troms og Finnmark, har Frelsesarmeen betydd mye for spiritualiteten langs kysten.

Bildet: Styret i Frelsesarmeens Historiske Selskap består av, fra venstre Maria Herikstad, Oslo, Marta Maria Esepeseth, Oslo, Emil Skartveit, Halden, Nils-Petter Enstad, Arendal og Stig Axelson, Kristnehamn og styreleder Per Arne Krumsvik, Moss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *