Slagord og motto for frelseskrigen

Denne varianten av Frelsesarmeens skjold fant jeg under rydding i skuffer og skap; mapper og bokser. Det viser Frelsesarmeens motto for året 1984.

Det har vært mange slike slagord eller motto for ulike år i Frelsesarmeen. En del av dem har vært lansert internasjonalt, andre har vært nasjonale. For de internasjonale kampanjene ble det gjerne utarbeidet forseggjorte logoer, men også de nasjonale slagordene kunne få fine logoer. Mottoet « – men Gud kan», som man brukte to år på rad på 1970-tallet, er et eksempel på dette.

Logoene ble markedsført på litt ulike måter. De sto gjerne i Krigsropet – for eksempel som en del av kolofonspalten. De kunne også selges/deles ut som brevmerker og klistremerker. Originalen som er scannet her var nok tenkt å ha i et bilvindu, på en bag eller koffert eller kanskje på en bibel? Noen ble også lansert som nåler man kunne ha på ei jakke, eller på uniformen. Til « – men Gud kan»-kampanjen ble det laget slike jakkemerker.

Kanskje kunne det være en idé å samle et antall/så mange som mulig av disse logoene og publisere dem i en liten trykksak, eller i årboka fra Frelsesarmeens Historiske Selskap?
Ideen er hermed lansert.

På lista nedenfor har jeg funnet fram til en del slike slagord eller motto. De som er merket med stjerne var slike som ble lansert internasjonalt, de andre tror jeg var mer av nasjonal art. Man hadde ikke slike slagord for hvert år, og kanskje er det noen som jeg ikke har fått med meg.

September 2023
Nils-Petter Enstad


1967 – Kristus er vegen
1968 – Kristus kaller Norges ungdom
1969 – Kan Kristus regne med deg?
1970
1971
1972
1973 – Familien i fokus/Familiens år *
1974 – Men Gud kan
1975 – Men Gud kan
1976 – Del din tro med andre *
1977 – Vi bygger videre
1978
1979 – Barnets år *
1980 – Med Ordet til folket
1981 – Ungdom – Jesus gir liv *
1982
1983 – Overblikk og åndelig fornyelse *
1984 – Kristus – verdens håp *
1985 – Vi bygger en ny verden *
1986 – Kristus – vår fred *
1987
1988 – 100 år i Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *