William Booths fødselsdag

billboothincolor

Frelsesarmeens grunnlegger William Booth ble født 10. april 1829 i Nottingham. Det er 184 år siden, og det er snart 101 år siden han døde, mens den arv han etterlot seg, finnes fremdeles, og betyr mye for mange mennesker.

Frelsesarmeen begynte sitt arbeid i Norge 22. januar 1888. Det er 125 år siden i år, og det er allerede blitt markert, og vil bli markert utover året, med arrangementer, bokutgivelse og på andre måter.

William Booths siste offentlige framtreden skjedde i Royal Albert Hall 9. mai 1912, tre måneder før han døde. Her kom han med det utsagnet som på mange måter er blitt stående både som en oppsummering av hans eget liv, og en framtidsvisjon for den bevegelsen han skapte:

Så lenge kvinner gråter som de gjør nå, vil jeg kjempe.
Så lenge små barn går sultne som de gjør nå, vil jeg kjempe.
Så lenge mennesker går inn og ut av fengsel, som de gjør nå, vil jeg kjempe.
Så lenge noen sliter med avhengighet, så lenge det finnes en misbrukt kvinne, så lenge det finnes en sjel som lever uten Guds lys, vil jeg kjempe.
Jeg vil kjempe til siste slutt.

Den kampen kjempes fremdeles!

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *